Unde gasim un medic ORL copii?

Otorinolaringologia sau ORL este o subspecialitate medicala care se ocupa cu diagnosticarea, tratarea si prevenirea bolilor de la nivelul urechilor, nasului, gatului, cailor respiratorii superioare si a sinusurilor. Pentru a primi tratamentele care se recomanda pentru astfel de afeciuni se recomanda consultarea unui medic otorinolaringolog. Acesta se va ocupa de tratarea diverselor alergii, a problemelor respiratorii asociate cailor aeriene, precum si de tratarea bolilor cronice ale urechii.

Medicul ORL-ist este astfel specializat in bolile si afectiunile de la nivelul ochilor, al urechii si al gurii. Aceasta ramura a medicinii permite investigarea celor mai mici detalii cu privire la inflamatii care apar la acest nivel si luarea masurilor necesare.

Atunci cand sunt mici, copiii au nevoie de supraveghere permanenta, mai ales pentru ca foarte multe parti ale corpului se dezvolta de la an la an. Uneori dezvoltarea prematura a unor organe sau intarzierea acestor procese poate crea diverse afectiuni si stari neplacute, iar medicul specialist poate supraveghea aceste cazuri, oferind sfaturile necesare. Pentru un control ORL copii, este suficienta efectuarea unei programari.

Uneori copiii care sufera de aceste boli prezinta sangerari nazale cronice, sinuzita cronica, pierderea auzului si prezinta diverse tulburari ale somnului. Unii dintre acestia pot prezenta si tulburari vocale sau se pot imbolnavi de amigdalita.

Cele mai des intalnite afectiuni de tip ORL la copii sunt dopul de ceara, otita, rinita si sinuzita. Laringita apare cel mai adesea iarna si mai rar vara, iar cele mai predispuse la aceasta afectiune sunt femeile.

Pentru ca in medie un copil se imbolnaveste an de an de maximum 8 ori, pana la 10% dintre complicatiile de la nivelul sistemului respirator sunt generate de sinuzita. Dintre aceste boli, cea mai frecventa este otita medie acuta si se manifesta mai ales la copiii cu varsta de pana la 5 ani.

Pentru imbunatariea auzului si a echilibrului se recomanda tratamentul infectiilor bolilor si luarea unor masuri impotriva deteriorarii urechii.

De obicei controlul la medicul ORL-ist este indicat in cazul in care copilul prezinta simptome la nivelul urechilor, nasului sau gatului, insa pot face si examene ORL pediatrice pentru prevenirea, diagnosticarea si, dupa caz, tratarea acestor afectiuni.

Copii se pot confrunta cu o banala raguseala sau, dimpotriva, pot prezenta diverse tulburari de echilibru sau auditive. In cele mai multe cazuri aceste afectiuni sunt conectate intre ele si doar medicul ORL-ist pediatru poate confirma un posibil diagnostic.

Exista o serie de diferente intre un examen ORL pediatric si unul pentru adulti, iar primele dintre acestea sunt de natura anatomica, legate de perioadele de dezvoltare a organelor interne. Copiii mici se confrunta mult mai des cu otitele si rinofaringitele decat adultii. Pe de alta parte, pe masura ce cresc, aceiasi copii urmeaza sa se confrunte cu amigdalite acute si sinuzite. In cazul in care este vorba de malformatii congenitale, medicul pediatru le va trata in mod divers fata de un caz al unui adult, deoarece copiii sunt inca in crestere.

De asemenea, si tratamentele care vor fi administrate se vor decide in functie de varsta si greutatea copilului, iar daca se pune problema unor interventii chirurgicale, atunci se vor alege cele mai putin invazive proceduri. Fiecare copil este diferit si tocmai de aceea fiecare caz trebuie analizat in detaliu, luand in considerare istoricul medical, sensibilitatea si varsta copilului.

In vederea prevenirii si, dupa caz, a tratarii oricarei afectiuni puteti consulta un medic speciast ORL copii Bucuresti. Sub indrumarea Dr. Mirela Turcu, Clinica ORL Zone Medical Estet ofera servicii medicale de inalta calitate, cu un personal medical bine pregatit si cu foarte multa experienta. Clinica este dotata cu aparate de ultima generatie, audiometru si videofibroscop.

Distribuie Articolul