Cum functioneaza o tigara electronica?

Cum functioneaza o tigara electronica

Daca te-ai intrebat vreodata care este principiul de functionare pentru o tigara electronica si ce o face sa fie din ce in ce mai apreciata in raundul fumatorilor, iti prezentam cateva informatii cat se poate de utile.

Ce este o tigara electronica?

Este un instrument care vaporizeaza arome, folosind un sistem de atomizare avansat. Datorita tehnologiei moderne, o tigara electronica poate sa produca vapori cu gust de tigari clasice, atomizand. Elementul principal al tigarii este un lichid tigara electronica, ce se transforma in acesti vapori.

Desi pe piata a aparut in urma cu 10 ani, tigara electronica a existat ca si concept inca din urma cu mai bine de 30 de ani. Prima forma de tigari electronice a fost folosita pe submarinele americane in timpul razboiului rece.

Diferenta dintre tigarile electronice si cele traditionale

Desi scopul tigarii electronice este acelasi cu scopul unei tigari normale, aceasta este total diferita de una normala. In primul rand, nu genereaza scrum, nu genereaza fum, nu se aprinde si nu arde. Acest lucru elimina din start cele peste 4000 de toxine pe care le include o tigara normala.

Aspectul de fum este, de fapt dat de aburul obtinut prin vaporizare. Acesta nu este cu nimic daunator, nici atunci cand vine vorba despre fumator, nici atunci cand vine vorba despre cei din jurul sau.

Cum functioneaza dispozitivul?

O tigara electronica este compusa din 3 elemente. Primul element este bateria, care de regula, se activeaza in momentul in care se inhaleaza fum.

Atomizatorul este cel de-al doilea element. Acesta are rolul de a vaporiza lichidul tigarii electronice.

Cel de-al treilea element este cartsul. Acesta este compus dintr-un burete imbibat in lichid.

Tigara electronica poate sa satisfaca cu usurinta dependenta de nicotina a utilizatorilor si poate sa fie o solutie cat se poate de sanatoasa la o tigara clasica.

Aceasta genereaza si o multime de avantaje care nu au, neaparat, legatura cu fumatorul:

  • Nu genereaza fumat pasiv. Astfel, toti cei din jurul fumatorului vor fi cat se poate de sanatosi;
  •  Nu genereaza mirosuri neplacute. Cu totii stim mirosurile neplacute din maini si din haine. Din fericire, tigara electronica nu genereaza niciun fel de miros care sa dauneze;
  • Poate fi folosita in restaurante si in locuri publice. Tigarile normale sunt interzise in locurile publice. Tigara electronica, in schimb, poate sa fie folosita oriunde, fara niciun fel de probleme.
Distribuie Articolul