Utilaje de taiere beton folosite de muncitori

utilaje pentru taiere beton

Pentru a realiza lucrari cat mai bune in constructii, muncitorii specializati in acest domeniu trebuie sa dispuna de echipamente si utilaje profesionale. Cele mai multe dintre lucrari presupun servicii de taiere beton. Pentru acest gen de munca, firmele specializate folosesc in general utilaje de taiere beton.

 Care sunt cele mai folosite utilaje de taiere beton?

  1. Masina de taiat cu disc diamantat. Acest utilaj poate fi atat electric, cat si hidraulic. Ete des folosita in constructii pentru taierea sau carotarea betonului deoarece ofera mai multe avantaje. Printre avantajele acestei masinarii enumeram: puterea de taiere a unor materiale dure, viteza de taiere, precizia si curatenia.
  2. Masina de taiat cu fir diamantat. La fel de folosita ca primul echipament, insa pentru situatii mai diferite. Firul diamantat se foloseste atat pentru materiale dure, cat si pentru materiale mai usoare. Avantajul cel mai mare il reprezinta accesul in spatii mici, stramte, etc. Totodata, masina cu fir diamantat nu produce vibratii, asa ca nu exista riscul unor fisuri asupra structurii.
  3. Clestele actionat hidraulic. Este un instrument pentru sfaramarea betonului des intalnit in echipamentele muncitorilor. Este utilizat pentru demolarea unor spatii mai restranse. Acest instrument nu produce vibratii sau zgomot si este usor de controlat.
  4. Pistonul actionat hidraulic. Acest utilaj este folosit de obicei pentru a obtine gauri in anumite structuri. Este util pentru lucrari in beton, caramida, metal, sticla sau BCA. Pistonul produce gauri perfecte, fara pisuri pentru instalatii sanitare, electrice, etc.
  5. Creta. Da, acesta nu este un utilaj professional de taiere beton, insa este un element necesar. Muncitorii se ajuta foarte mult de creta atunci cand vor sa traseze semne pentru lucrari precise.

Fiecare firma specializata in taierea sau demolarea betonului foloseste anumite utilaje, deci nu este o regula ca vei gasi aceste instrumente la oricine. Insa ele sunt printre cele mai utilizate si performante. De aceea, daca ai nevoie sa angajezi personal pentru anumite lucrari, trebuie sa fii atent la echipamentul folosit. Cu cat este mai performant, cu atat totul va fi mai sigur si mai eficient.

 

Author: Prunica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × 1 =