Unele PC-uri cu Windows 10 sunt actualizate la versiunea 2004 fara consimtamant

S-a observat o crestere a numarului de persoane care sustin ca computerul Windows 10 versiunea 1903 sau 1909 a fost actualizat la versiunea 2004, fara avertisment.

Comportamentul s-ar putea datora unui bug in modul in care Winindows 10 gestioneaza „Pause Updates”.

De fiecare data cand Microsoft lanseaza o noua versiune a Windows 10, un anumit procent de clienti Win10 sustin ca masinile lor au fost actualizate fara acordul lor. De cele mai multe ori insa persoana care a facut upgrade a facut, de fapt, un clic pe ceva ce nu ar trebui sa faca.

Pe de alta parte, aproape fiecare actualizare a versiunii a fost insotita de comportamente ciudate (gresite) care duc la unele upgrade-uri ale PC-urilor, fara avizul sau consimtamantul impartit.

In acest moment, se pare ca vedem un numar considerabil de actualizari fara consimtamant de la versiunile 1903 si 1909 la versiunea 2004. Unii sunt convinsi ca actualizarea fortata este intentionata. Altii cred ca aceste actualizari fortate speciale apar din cauza unei erori.

Cum ar trebui sa functioneze upgrade-ul:

Regulile fundamentale pentru actualizarile din versiunea 2004 sunt destul de simple si sunt stabilite de ceva vreme. Asa cum am explicat luna trecuta, utilizatorii Windows 10 Pro si Home, care sunt considerati pregatiti pentru actualizare (folosind niste magii obscure „AI” de la Microsoft) si se aventureaza in panoul Actualizare si securitate.

Daca faceti clic pe Descarcare si instalare, Windows Update descarca si instaleaza 2004. Daca nu faceti clic, PC-ul dvs. ramane la versiunea pe care o foloseste in prezent. (Masinile atasate la serverele de actualizare respecta regulile administratorului retelei, desigur.)

Aceasta este o abordare foarte populara, foarte apreciata de multi dintre utilizatori. Sigur, regulile se vor schimba pe masura ce versiunile mai vechi ale Win10 nu se vor actualiza. Dar pentru majoritatea clientilor Win10, cu versiunile 1903 si 1909, clientii au sansa de a decide singuri cand sunt pregatiti sa faca upgrade

Distribuie Articolul