Top 3 modalitati de semnalizare a lucrarilor de pe carosabil! Asa protejezi siguranta tuturor

Desfasurarea lucrarilor de modernizare a carosabilului sau a trotuarelor este o operatiune care trebuie sa se puna in practica doar prin respectarea tuturor conditiilor de siguranta. Au nevoie sa fie protejati atat lucratorii companiei care desfasoara aceste lucrari, cat si participantii la trafic. Este foarte important ca toata lumea care ar putea sa fie pusa in pericol de sapaturile sau de utilajele existente in zona in care se desfasoara lucrari sa fie constienta de existenta acestora.

In acest mod, oamenii vor putea evita sa patrunda in zonele respective, iar orice potential accident va fi evitat in mod cert. Pentru ca acest lucru sa fie posibil, sunt necesare obiecte speciale prin care sa fie semnalizata existenta lucrarilor. Afla din acest articol care sunt cele mai importante trei modalitati prin care compania ta poate sa le indice participantilor la trafic faptul ca este necesara ocolirea zonelor de lucru!

Trei obiecte utile pentru semnalizarea lucrarilor de pe strada

Lucrarile efectuate la nivelul carosabilului sau pe trotuar presupun efectuarea de sapaturi si utilizarea de resurse umane si de utilaje. Existenta acestor elemente prin zone pe care s-ar realiza, in conditii normale, trafic auto sau de pietoni, poate sa puna in pericol atat lucratorii, cat si participantii la trafic. Tocmai de aceea, este important ca lucrarile sa fie semnalizate cu obiecte speciale. Iata care sunt cele mai utile trei astfel de metode!

Balize – exista mai multe tipuri de balize utilizate pentru semnalizarea lucrarilor rutiere. Acestea difera in functie de dimensiuni, insa au si elemente in comun. Exista minibalize directionale, care au dimensiuni reduse si care sunt foarte usor de manevrat in asa fel incat sa li se gaseasca pozitia care sa asigure cel mai bun nivel de vizibilitate in randul trecatorilor. Minibalizele sunt fabriate din PVC plastifiat si dispun de suport de fixare produs din cauciuc termoplastic.

De asemenea, ele sunt dotate cu folii reflectorizante, care contribuie la o vizibilitate sporita. Exista si o alta categorie de balize directionale, respectiv cele de dimensiuni mai mari. Acestea sunt potrivite pentru lucrarile complexe. Ele sunt foarte stabile, in interior avand si o componenta produsa din material plastic, cu insertie metalica. La fel ca balizele de dimensiuni reduse, si acestea sunt foarte eficiente si vizibile, chiar si pe timp de noapte.

Conuri rutiere – alte obiecte foarte utile prin care poti semnaliza lucrarile desfasurate pe carosabil sau trotuar sunt conurile rutiere. Acestea sunt fabricate tot din material plastic si dotate cu sisteme care le sporesc vizibilitatea. In plus, conurile sunt perfecte pentru lucrarile de orice amploare, fiind de dimensiuni generoase si garantand o vizibilitate sporita pe tot parcursul zilelor si noptilor.

Totodata, conurile sunt caracterizate de ergonomie si flexibilitate. Ele pot fi cu usurinta deplasate, depozitate si mutate in locurile in care este necesara utilizarea lor. De asemenea, la contactul cu persoanele sau cu autoturismele, conurile nu vor provoca rani sau daune materiale, gratie caracterului lor flexibil.

Lampi de semnalizare – ce poate fi mai vizibil decat semnalele luminoase? Cu lampile de semnalizare pe care le poti monta in apropierea lucrarilor, ai garantia ca acestea vor fi observate din timp de toate persoanele vizate. Lampile sunt utile pentru lucrarile de orice amploare, fiind foarte usor de montat si de activat.

Intra pe Vesta-MagazinOnline.ro si descopera balize directionale, precum si alte metode prin care sa semnalizezi lucrarile desfasurate de compania ta pe carosabil sau pe trotuar!

TAGGED:
Distribuie Articolul