Cum sa te prezinti la un interviu pentru angajare?

Reguli de urmat pentru interviu

In mod natural, in perioada curenta majoritatea persoanelor considera ca sunt reprezentate prin job-ul pe care il detin. Exista de asemenea si oameni ce pun accent mai mult pe personalitate, caracter, omenie, cu alte cuvinte pe virtutile omului in sine, foarte apreciate intr-un interviu. Indiferent de perspectiva, insa, un job este esential. Prin el reusesti sa iti intretii nevoile, fie ele banesti sau de orice alta natura. Pe parcursul procesului reusesti sa te dezvolti atat pe plan profesional, cat si personal.

Chiar daca nu ne defineste ca persoana intotdeauna, job-ul este mai mult decat necesar pentru o persoana cu aspiratii. Dar ca sa poti obtine un post, primul pas este participarea la un interviu cu angajatorul. Avand in vedere ca acest prim pas este esential pentru intreg procesul de aplicare-recrutare pentru un job, trebuie sa decurga cat mai bine. Astfel, se va finaliza cu semnarea unui contract, fie el pe o perioada determinata sau nedeterminata.

Asa-zisele secrete pentru un interviu incheiat cu succes reprezinta mai mult tipologia persoanei aflate in cauza. Multi incearca sa le defineasca printr-un caracter general, insa fiecare este unic in felul sau, iar asta trebuie sa primeze.

Cum te prezinti la interviu?

In primul rand trebuie sa fii tu insuti. In momentul in care ai renuntat la ceea ce te caracterizeaza pe tine ca om, din acel moment poti sa fii sigur ca indiferent de rezolutia interviului, cel mai probabil nu o sa te simti in pielea ta. Daca iti insusesti caractersticile job-ului respectiv, ajungi la nemultumire proprie si esec pe plan profesional. Trebuie sa fii initial sincer cu tine, cu ce vrei, cu ce poti si sa te gandesti daca iti va face placere ca zilnic sa faci acelasi lucru la locul de munca.

In teorie, job-ul perfect este acela la care resuesti sa ramai relaxat. De asemenea, trebuie sa se muleze bine pe caracterul si personalitatea. Intr-un final  o sa reprezinte amprenta pe care tu ti-ai pus-o in domeniul respectiv.

O atitudine dezinvolta, sincera, bazata pe increderea in sine este cel mai important element de care depinde tot ceea ce faci tu. La finalul unui interviu trebuie sa iesi cu o multumire asupra propriei persoane si a propriilor alegeri. Daca nu te cunosti pe tine insuti, interviul nu o sa reprezinte decat o alta discutie in urma careia ai ajuns sa te cunosti putin.

Pot spune astfel ca sunt adeptul participarii la cat mai multe interviuri, pentru ca de la fiecare in parte inveti cate ceva nou. Dar asta nu inseamna ca pana sa detii primul job trebuie sa treci prin zeci de interviuri. Ci ca nu trebuie sa te pripesti si ca trebuie sa analizezi cu atentie fiecare particica propunere prezentata.

Distribuie Articolul