Cum tai sau spargi constructiile din beton armat?

Cum spargi sau tai beton armat

In orice tip de constructie, daca ai de gand sa darami un perete din beton armat, sa il tai sau sa il gauresti vei avea intotdeauna nevoie de discuri beton armat si alte echipamente profesionale.

Cei mai curajosi si cu o oarecare experienta pot sparge singuri structurile care contin beton armat, daca au in vedere cateva reguli. In primul rand, este important sa stii ca ceea ce darami nu afecteaza structura intregii constructii. Daca este vorba despre un zid din casa ta pentru care ai primit aprobare pentru a-l sparge, poti face acest lucru utilizand un baros. De asemenea ai nevoie si de niste clesti pentru taierea si indepartarea fierului din beton armat.

Structura unui zid de beton armat

Betonul armat este un material de compozitie care este construit prin turnarea betonului intr-un sablon care contine bare si sarme de otel. In urma uscarii betonului, acesta se transforma intr-o structura dura, caracterizata de o rezistenta foarte mare.

Ce echipamente poti folosi?

  • Discuri beton armat. Acestea pot fi standard sau premium. Diferenta consta in rapiditatea de lucru si performanta in raport cu duritatea materialului asupra caruia se actioneaza. Aceste discuri trebuie utilizate doar de catre muncitori calificati si aplicate unor echipamente special create.
  • Masini de taiat electrice sau cu motor termin. Acestea sunt echipamente pentru taiat beton armat care necesita atasarea unor discuri diamantate, adaptate si ele la suprafata de lucru. Principalele masini care pot fi utilizate sunt atat cele conectate prin cablu, cat si cele “wireless”, care permit o mobilitate mai buna. Un dezavantaj al celor din urma este ca puterea de executie scade. Cele mai utilizate masini de taiat beton armat sunt flexul, masinile de taiat cu banc, masinide taiat pardoseala si motodebitoare.

Inainte de inceperea oricarui proiect de spargere sau taiere a betonului trebuie sa te asiguri ca beneficiezi de toate echipamentele de siguranta. De asemenea, recomandam consultarea unui specialist in constructii pentru un rezultat cat mai bun si mai sigur.

Author: Prunica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one × two =