Cele mai bune materiale folosite in confectionarea rochiilor de mireasa

Atunci cand esti in cautarea unei rochii de mireasa off-the-raft sau cand lucrezi cu un croitor pentru a o crea singura, tipul de material care va fi folosit in confectionarea rochiei va aparea in mod cert in conversatie. Nu toate materialele sunt cele mai potrivite pentru realizarea unei rochii de mireasa. Totodata, exista unele tesaturi care nu se potrivesc pe anumite tipuri de corp, in anumite perioade ale anului si, cel mai important pentru anumite tipuri de personalitate. Ca mireasa, ai nevoie de o rochie croita dintr-o tesatura care sa corespunda tuturor nevoilor si dorintelor tale.

Exista mai multe materiale din care poti alege pentru croirea rochiei de mireasa. Cu toate acestea, trebuie sa stii ca nu toate sunt create in mod egal. Unele pot fi prea groase pentru nunta ta de vara, in timp ce altele nu pot fi potrivite pentru stilul de rochie pe care ti-l doresti. Este important sa alegi materialul pe baza numeroaselor detalii asociate nuntii tale.

In orice caz, exista multe tesaturi pentru rochii de mireasa pe care multe mirese si croitori le iubesc. Iata care sunt acestea:

​Satinul

Fiind una dintre cele mai populare tesaturi pentru rochii de mireasa, satinul este o alegere excelenta pentru orice femeie care urmeaza sa-si uneasca destinul cu partenerul sau. Este o conceptie gresita comuna ca satinul este strict matase. De fapt, satinul se refera la finisajul materialului. Tesaturile din satin pot fi facute din matase, poliester sau dintr-un amestec din cele doua. Aceasta tesatura cu un numar mare de fire se simte neteda la atingere si este mai grea decat alte optiuni.

Este una dintre cele mai traditionale optiuni de tesaturi pentru rochii de mireasa datorita popularitatii sale in ultimele decenii si nu numai. Multumita grosimii sale, rochia de mireasa din satin este mult mai rezistenta. Totodata, este grozava pentru orice perioada a anului, insa potrivita mai mult pentru lunile mai reci. Prezinta insa si un dezavantaj, acela ca se poate sifona usor.

​Dantela

Cel mai folosit material in confectionarea rochiilor de mireasa este, fara doar si poate, dantela. Asta pentru ca prezinta multe avantaje fata de celelalte tesaturi. In primul rand, dantela este foarte diversa in ceea ce priveste designul, stilul si greutatea. Vei avea control complet asupra materialului din dantela pentru ca este extrem de personalizabil.

In al doilea rand, dantela ofera un aspect delicat si feminin pe care multe mirese si-l doresc. Apoi, aceasta tesatura este o optiune perfecta pentru orice perioada a anului. Unele optiuni mai grele sunt potrivite pentru lunile de iarna, iar altele sunt ideale pentru lunile calduroase de vara. In cele din urma, dantela este confortabila pentru orice mireasa, deoarece este facuta din matase sau bumbac. Aceste materiale sunt perfecte pentru pielea oricarei mirese.

​Sifonul

Fabricat din matase sau raion, sifonul este un material usor, aerisit si este de obicei o tesatura de accent, mai degraba decat un material central. Cu toate acestea, sifonul ca material central al unei rochii de mireasa ar face-o unica. Este fluid, usor, extrem de confortabil si ofera un aspect uimitor, fiind ideal pentru nuntile care au loc pe plaja.

Sifonul insa vine cu un dezavantaj: este destul de fragil. Din aceasta cauza, este predispus la rupere.

Distribuie Articolul