Ce trebuie sa iei in considerare daca te muti in sezonul de iarna

Mutarea in orice perioada a anului poate fi stresanta, dar poate fi si mai dificila atunci cand are loc in timpul unei luni de iarna. De la zapada, vant si vijelie la temperaturi extrem de scazute, mutarea in timpul iernii vine cu propriul set de provocari.

Citeste in continuare pentru a afla cateva sfaturi care te vor ajuta sa ai parte de o mutare cat mai lina si mai lipsita de stres posibil in perioada iernii.

​Incearca sa fii cat mai flexibil.

Vremea poate fi imprevizibila iarna; intr-o zi este senin, iar in urmatoarea ploua sau ninge. In plus, este posibil sa ai de-a face cu vant, grindina sau alte conditii meteorologice aspre. In saptamanile care preceda mutarea ta, urmareste indeaproape prognoza si conditiile potentiale.

Daca are loc o furtuna majora in ziua in care intentionezi sa te muti, iti recomandam sa contactezi firma de mutari cu care intentionezi sa colaborezi si sa reprogramezi. Cel mai probabil ca profesionistii in mutari vor accepta usor aceasta reprogramare, mai ales ca in timpul iernii tind sa aiba un program mai lejer datorita faptului ca majoritatea oamenilor prefera sa se mute in timpul vacantelor de vara.

​Incepe sa impachetezi in avans.

Nu astepta pana in ziua mutarii pentru a incepe sa iti impachetezi lucrurile. Cu cat incepi mai devreme, cu atat iti va fi mai usor tie si celor implicati.

Daca nu apelezi la o companie de relocari care sa iti puna la dispozitie nu doar specialisti care sa manevreze si sa transporte lucrurile, dar si materiale de ambalare si camion, cel mai probabil ca va trebui sa inchiriezi tu o masina suficient de mare pentru a-ti transporta bunurile. Cu masina personala este aproape imposibil sa reusesti sa iti duci bunurile la noua locuinta, mai ales daca ai mobila masiva de transportat.

​Pregateste-ti casa pentru mutare.

Inainte de a incepe sa incarci ceva in camion sau in masina, creeaza un mediu sigur. Conditiile meteorologice de iarna pot face mutarea mai periculoasa!

Indeparteaza orice zapada de pe alei, asigurandu-te ca ai creat o cale suficient de larga pentru a permite mutarea mobilierului mare din casa. Ai grija sa indepartezi orice urma de gheata de pe scari si de pe trotuar. Ultimul lucru pe care ti-l doresti este sa aluneci si sa te ranesti sau sa iti deteriorezi lucrurile fragile.

Distribuie Articolul