Cand apelam la o firma de tractari

Se spune ca viata este cel mai dur profesor pentru ca mai intai iti de examenul si apoi iti preda lectia. Ei bine, cam asa este si in cazul soferilor, mai ales daca nu asculti de cei mai experimentati in domeniu. Ca sofer trebuie sa stii o multime de lucruri privind legislatia si privind functionarea masinii.

Dar uneori se poate intampla ca masina sa inceteze sa mai functioneze corespunzator si astfel ramai blocat undeva pe drum. Sau poate ca desi tu conduci preventiv si prudent, suferi un accident minor din cauza altor participanti la trafic. In ambele situatii, vei avea nevoie de serviciile oferite de o firma de tractari auto Brasov.

Suni un prieten sau firma de tractari?

Categoric firma de tractari, nu este cazul sa risti sa iti remorchezi masina, nu stii ce defectiune are si risti sa faci daune si mai mari, in plus in ultimii ani nici legislatia nu prea iti permite.

Daca totusi ai optat sa apelezi la un prieten care sa te remorcheze trebuie sa tii cont de urmatoarele asptecte:

– ambele masini trebuie sa semnalizeze corect;
– trebuie folosite doar bare si șufe omologate;
– lungimea trebuie sa fie de maximum 5 m pentru bara si, respectiv, de 3-5 m pentru sufa;
– bara sau șufa de tractare nu se atasează niciodata pe diagonala intre masini;
– viteza maxima recomandata este de 30 km/h;
– atentie sporita, franare timpurie;
– șufa de tractare trebuie sa fie tot timpul intinsa;
– noaptea sistemele de iluminare si semnalizare trebuie sa funcționeze corect.

Nerespectarea regulilor privind tractarea iti poate aduce amenda, contraventiile pot ajunge si pana la respectiv de la 9 la 20 de puncte-amenda si cu valori cuprinse intre 1125 lei si 2500 lei.

De sa alegi o firma de tractari?

O companie de tractari auto Brasov profesionista nu are doar licenta pentru activitatea prestata, dar trebuie sa detina si asigurare in caz de daune. Astfel, daca masina ta va suferi vreo avarie ca urmare a tractarii, vei putea fi despagubit fara nici un dubiu.

Serviciile de tractare a masinii implica costuri diferite de la firma la firma. De aceea, este indicat sa ceri mai multe oferte de pret pentru a face o comparatie.

TAGGED:
Distribuie Articolul