Cum alegem masini de spalat profesionale?

Ce trebuie sa ai in vedere cand cumperi electrocasnice?

Alegerea oricaror produse electrocasnice se poate dovedi o provocare, iar alegerea de masini de spalat profesionale nu face exceptie. Cand intri intr-un magazin de aparate electrocasnice, vei fi asaltat de variatia de modele. Poate parea coplesitor faptul ca toate arata la fel, cu aceeasi inaltime, latime si celeasi detalii cromate. Insa nu acestea sunt detaliile care te intereseaza, ci cele legate de partea tehnica. Iti vom explica cum poti face alegerea potrivita pentru masini de spalat profesionale. De asemenea, pentru achizitionarea echipamentelor pentru bucatarie, recomandam consultarea cu distribuitori specializati, precum Gastroprofis.

Criterii de selectie

Inainte de a analiza specificatiile tehnicile si ceea ce pot face niste masini de spalat profesionale, trebuie sa stabilesti un buget in care trebuie sa te incadrezi, apoi sa iei in considerare mai multi factori.

  • Puterea de curatare. In general, majoritatea masinilor de spalat sunt folosite pentru curatarea paharelor si farfuriilor, ceea ce nu implica un nivel de murdarie prea ridicat. Cu toate acestea, daca ai nevoie sa cureti pete de ulei, arsuri sau alte tipuri de urme incapatanate, trebuie sa iei in considerare o masina puternica. Masina de spalat vase curata in functie de anumite procente, de la 30% pana la 100%. Acest procent semnifica puterea de curatare si nivelul de reziduuri care raman in urma procesului de spalare.
  • Cel mai probabil nu vrei sa auzi un zgomot deranjant de fiecare data cand speli vase, motiv pentru care trebuie sa ai in considerare si acest aspect. Majoritatea echipamentelor nu mai sunt atat de galagioase cum obisnuiau sa fie, insa daca urmaresti un nivel de zgomot cat mai redus, vei plati preturi premium.
  • Rapiditate si cicluri de spalare. Asemanator masinilor de spalat haine, masina de spalat vase trebuie sa ofere cat mai multe tipuri de spalare. Acestea pot cuprinde spalarea rapida, intensa, atentia pentru portelanuri sau materiale sensibile.
Distribuie Articolul