Vizitele dese-motiv de fericire pentru batrani

vizitele dese pentru batrani

Cand a fost ultima data cand ti-ai vizitat bunicii? Batranii aceia draguti si linistiti langa care ai crescut. Batranii aceia care au avut grija de tine cand parintii tai erau la serviciu si care ti-au facut toate poftele. Dupa atat timp, a venit momentul ca tu sa ai grija de ei si sa ii rasfeti. Si sa stii ca seniorii nostri nu cer prea multe…ei vor doar sa nu se simta singuri, asa ca vizitele dese ajuta. Seniorii merita rasplatiti pentru iubirea pe care ti-au oferit si pentru faptul ca au crescut doua generatii: pe parintii tai si pe tine.

Poate ca situatia nu ti-a permis sa le oferi mai mult timp, iar poate din cauza problemelor de sanatate de care ei sufera, a trebuit sa ii cazezi intr-un camin de batrani. Ei bine, acesta nu este un lucru deloc rau. Seniorii au parte intr-un camin de ingrijire, tratamente, mancare si activitati recreative. Deci astfel cineva va fi intotdeauna atent la cum se simt si ii va ajuta sa aiba o conditie fizica si psihica buna. Insa, asta nu inseamna ca tu trebuie sa ii neglijezi. Cea mai mare fericire pentru ei provine din vizitele dese pe care le au din partea rudelor.

Organizeaza-ti programul astfel incat sa ai timp sa mergi in vizita la batrani macar 2 ore si cat de des poti. Acestia se vor bucura sa vada un chip drag, sa stie ce mai faci si se vor simti iubiti.

 Vizitele dese – Studiu despre fericirea batranilor

Un studiu realizat de oamenii de stiinta din Universitatea din California, San Francisco a descoperit ca batranii sunt mai fericiti si traiesc mai mult daca sunt vizitati des.

Studiul a fost realizat pe 1.600 de batrani cu varsta medie peste 70 de ani si s-a admis faptul ca batranii singuri mor mai repede. 23% dintre persoanele intervievate au declarat ca sunt singuri, iar 14% au spus ca suntvizitati des sau au companie. Cei care au declarant ca sufera de singuratate, au murit in decursul a sase ani de la inceputul studiului fata de ceilalti care au trait mai mult.

Author: Prunica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two × four =