Cele mai comune probleme cu instalatii sanitare

Probleme comune cu instalatii sanitare

Se spune ca nu realizezi importanta unei instalatii sanitare decat atunci cand incepi sa ai probleme cu ea. In aceasta categorie intra o gramada de aspecte care pot crea disconfort sau chiar iti pot afecta traiul zilnic. Pentru a obtine lucrari de calitate trebuie sa beneficiati de mesteri priceputi care utilizeaza cele mai bune unelte. Principalele echipamente care sunt folosite in astfel de proiecte sunt carotele diamantate pentru taierea gaurilor necesare, tevile si bateriile instalatiilor.

Probleme intalnite cu instalatii sanitare

  • Scurgeri sau toalete infundate. Aceasta problema este foarte usor de reperat, prin faptul ca atunci cand incercati sa goliti o chiuveta sau o cada, apa nu se mai scurge. De cele mai multe ori, solutia vine prin curatarea intensa a scurgerii si chiar aplicarea de solutii pe baza de soda caustica.
  • Scurgeri de tevi. Probabil ca este cea mai comuna si cea mai deranjanta problema cand vine vorba despre instalatii sanitare. O scurgere poate insemna deteriorarea unei tevi, care poate duce chiar la inundatie. Exista mai multe metode de reparare si lipire a tevii. Cu toate acestea, cea mai buna solutie este contractarea unui instalator pentru schimbarea elementului-problema.
  • Probleme la instalatia de incalzire. Cea mai neplacuta metoda de detectare a acestei probleme cu instalatii sanitare este atunci cand te loveste apa rece la dus. Cele mai frecvente motive pentru aceasta problema sunt scurgerile de apa sau sedimentele depuse pe instalatii sanitare. Datorita complexitatii problemei, si in acest caz este necesara interventia unui specialist.
  • Presiune scazuta in instalatii sanitare. Aceasta problema este comuna in cadrul instalatiilor comune legate intre alte locuinte. Fiind vorba despre o instalatie solicitata intens, pot aparea crapaturi severe care afecteaza grav presiunea.

Daca luati decizia de a va ocupa de problemele cu instalatii sanitare pe cont propriu, trebuie sa aveti in vedere mai multe aspecte. Asigurati-va ca intelegeti exact problema si masurile care se impun, inchideti sursa de apa si asigurati-va ca aveti uneltele necesare. Un alt sfat este sa aveti la undemana numarul unui specialist, in caz ca nu va descurcati.

Author: Prunica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two × 3 =