Policarbonatul compact, alternativa moderna a sticlei

Policarbonatul compact, alternativa moderna a sticlei

 

Placile de policarbonat compact reprezinta cea mai buna solutie de calitate superioara, atunci când vrei o solutie alternativa la clasica sticla, mai ales atunci când siguranta si rezistenta au o importanta fundamentala.

Fiind perfect transparent, un policarbonat compact va maximiza patrunderea luminii si va rezista chiar si la cele mai severe conditii. Ansamblul caracteristicilor deci ale unui policarbonat solid ce se gaseste la un depozit online de materiale de constructii ofera combinatii si solutii fara pereche pentru ca tu sa iti duci la bun sfârsit toate proiectele.

Pe lânga rezistenta sa la impact si transparenta sa comparabila cu cea a sticlei, policarbonatul compact ofera si un estetism fara pereche. 

De asemenea, policarbonatul compact nu are degeaba si denumirea de policarbonat solid, deoarece este incasabil si o ofera o rezistenta superioara fata de sticla, de pâna de 200 de ori mai mare. Este de doua ori mai lejer decât sticla si se poate folosi pentru aceleasi prestatii, cu mai multe avantaje, însa. Manipularea sa este logic mult mai usoara si poate rezista de la -50 de grade pâna la 120 de grade fara modificari structurale semnificative. Se poate folosi deci atât la interior cât si al exterior, fara sa ne îngrijoram însa cu privire la longevitatea sa. 

In plus, atunci când se fabrica, policarbonatul compact este tratat anti UV pentru a i se asigura longevitatea sub razele solare. Asta nu îi afecteaza cu nimic transparenta si capacitatea sa de a asigura patrunderea luminii. 

Unde se poate folosi policarbonatul compact?  Datorita rezistentei sale, se poate folosi pentru statiile de autobuz sau chiar si pentru vitrine. Se poate folosi de minune si pentru o terasa de exemplu…

Dar, numeroasele sale calitati, îl fac sa aiba o utilizare fara limite in domeniul constructiilor. Caracteristicile sale de izolare acustica, dar si termica, greutatea sa mica si marea sa flexibilitate fac din el cea mai buna alegere pentru tot felul de proiecte, fara sa îti faci însa o gaura imensa in buget.

Care sunt pe scurt caracteristicile sale principale?

  • cea mai mare rezistenta la impact. Deci este practic incasabil.
  • o transmisie a luminii de 92%.
  • un excelent izolant acustic.
  • este foarte usor de lucrat cu el si este foarte usor de instalat.
  • placile pot sa fie curbate la rece sau la cald si termoformate într-o varietate nelimitata de modele.
  • caracteristicile sale se mentin ani întregi datorita înaltei sale rezistente.
  • este foarte usor, jumatate fata de sticla si cu 43% mai usor decât aluminiul. 
Distribuie Articolul