Saltele – secretul unui somn confortabil si odihnitor

Saltele confortabile

Ne petrecem 8 ore in fiecare noapte dormind si lipsa somnului poate sa duca la moarte. Se pare ca dupa 11 zile fara somn, corpul nostru cedeaza si o face dupa adevarate zile de chin. Trebuie sa ne asiguram, asadar, ca dormim si ca o facem cat mai bine. Pentru a face asta, este bine sa cunoastem cat mai multe lucruri despre somn si despre obiectul pe care il folosim cel mai mult pentru a-l obtine: salteaua.

Tipuri de saltele si contributia lor pentru un somn bun

  • Pentru saltele din spuma, grosimea minima pentru un confort sporit este de 3.5 cm. Un strat cu spuma de memorie care nu are 3.5 cm poate sa aiba destul de multe lipsuri in ceea ce priveste beneficiilor.

  • Matlasarea trebuie sa aiba mai multe straturi petru a genera un confort cat mai mare.

  • Achizitia unei saltele diferita de cea pe care ai fost obisnuit sa dormi intreaga viata, poate sa duca la cateva zile inconfortabile, in care trebuie sa te obisnuiesti cu noua solutie de somn. Daca esti o persoana care calatoreste mult si doarme deseori in hoteluri, atunci totul este mult mai simplu.

  • Nevoia de somn este destul de diferita de la om la om. Daca un copil mic poate sa doarma pana la 18 ore pe zi, un adult sanatos nu are nevoie de mai mult de 8 ore de somn. Exista inclusiv oameni care pot sa se multumeasca cu 7 sau chiar 6 ore de somn.

  • Lipsa de somn este extrem de neplacuta. In cazuri extreme, daca nu dormi mai mult de 2, 3 zile, lipsa somnului poate sa provoace hipertensiune, accidente cardiace, depresie, alcoolism sau obezitate. De asemenea, dupa 11 ore fara somn, apare decesul. Lipsa de somn poate sa provoace si alte probleme, cum ar fi accidentele rutiere. Practic, alaturi de alcool, lipsa somnului este unul dintre principalele elemente care duc la tragediile de pe sosele.

  • Camera in care dormi trebuie sa fie bine amenajata. Asigura-te ca iti place patul, salteaua, ambientul, culorile mobilierul si absolut tot ceea ce te inconjoara in dormitor.

  • Exista mici trucuri care te pot ajuta sa ai un somn de buna calitate. Spre exemplu, este bine sa eviti cafeaua inainte de a dormi. De asemenea, o baie fierbinte poate sa faca minuni. Nu lucra inainte de a te culca, asculta niste muzica buna si nu dormi cu lumina aprinsa. In felul acesta vei obtine un somn odihnitor si o viata cat se poate de sanatoasa.

Author: Prunica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

sixteen + 19 =