Infiintarea unei firme in Bulgaria in 8 pasi

Infiintarea unei afaceri in Bulgaria

Infiintarea unei firme in Bulgaria este o optiune excelenta datorita impozitelor mici, a mediului e afaceri prietenos, a birocratiei reduse si a costurilor care de regula sunt mult scazute fata de Romania.

Daca te bate gandul de a avea o firma in tara vecina, cu ajutorul celor de la avocatinbulgaria.com am evidentiat principalii pasi pe care trebuie sa ii urmeze oricine pentru a se bucura de un business la sud de Dunare.

Ce presupune infiintarea unei firme in Bulgaria?

  1. Apelarea la un avocat in Bulgaria. Este bine sa se opteze pentru un avocat in Ruse, care stie limba romana si se ocupa de relationarea dintre afaceristii romani si statul bulgar. Cu cat serviciile oferite sunt mai complexe, cu atat este mai bine.
  2. Alegerea unui nume. Solicitantul trebuie sa aleaga 3 nume pentru viitoarea firma, in asa fel incat sa nu existe riscul sa fie ocupate. Avocatii trebuie sa se ocupe de toate formalitatile pentru Registrul Comertului.
  3. Redactarea si certificarea actului constitutiv. Se face cu ajutorul avocatului, care se ocupa de legalizare si de tot ceea ce inseamna redactare. Evident, cel care trebuie sa plateasca este cel care solicita infiintarea firmei.
  4. Depunerea capitalului social. Este un pas foarte simplu si ieftin. Capitalul social minim in Bulgaria este de doar 2 leva.
  5. Declaratie notariala. Este un document care se face in cazul tuturor cetatenilor straini care doresc sa isi deschida o firma in Bulgaria.
  6. Redactarea unor declaratii. Administratorul si asociatii trebuie sa redacteze cateva declaratii. Sunt necesare copii dupa cartile de identitate ale acestora.
  7. Crearea unui specimen de semnatura. Dupa ce este eliberata disponibilitatea de nume, trebuie sa se creeze specimenul de semnatura. Acest pas se face la notar.
  8. Gasirea unui sediu social. De regula, de acest pas se ocupa tot avocatii. In fata statului trebuie sa se faca dovada existentei unui contract de inchiriere sau decomoodat. Atentie mare la tipul de sediu ales, in conditiile in care in cazul in care acesta se afla intr-un bloc de locuinte va fi nevoie de semnaturile vecinilor.

Intregul proces e a infiinta o firma in Bulgaria este destul de simplu iar ceea ce este cu adevarat atractiv este modul in care se desfasoara afacerile ulterior, in conditiile in care impozitele sunt mai mici, mediul de afaceri mai placut si costurile generale mult mai scazute decat in Romania.

 

Author: Prunica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seventeen − seven =