Idei de afaceri: ce industrii ofera dezvoltare de succes in 2019?

dezvoltarea afacerii

In ultimul deceniu si in special in ultimul an, modelul unor idei de afaceri s-a schimbat complet. Oamenii nu mai urmaresc un loc de munca stabil, pe care sa il aiba toata viata si de unde sa primeasca o pensie. Mentalitatea s-a schimbat complet, iar tinerii nu mai sunt speriati de ideea de a-si schimba locul de munca chiar si dupa un an. Ba chiar aceasta este metoda preferata de multi.

De asemenea, multi dintre cei noi intrati pe piata muncii au probleme serioase cu autoritatea. De aceea cauta joburi cu program lejer si sefi intelegatori sau dezvolta chiar ei idei de afaceri. Modelul preferat in 2019 este de a lucra cativa ani pentru a capata fonduri si experienta in domeniu, ca mai apoi sa iti dezvolti propria afacere.

Idei de afaceri in cele mai bune industrii

Micromobilitatea

Aceasta reprezinta o inovatie in ceea ce priveste transportul in mediul urban. Desigur, suntem sfatuiti sa renuntam la masinile personale si chiar la taxiuri pentru a utiliza transportul in comun. Insa orasele au devenit atat de aglomerate incat nu mai poti urca in primul metrou sau primul autobuz venit in statie. Asa au aparut o multime de startup-uri care propun metode alternative de deplasare, destul de rapide si chiar eco-friendly. Este vorba despre trotinere, biciclete, scutere sau chiar skateboard-uri, care sunt de cele mai multe ori propulsate pe sisteme electrice. Pe langa faptul ca acestea sunt foarte practice – fiind usor de carat si depozitat – ele te lasa sa te strecori printre masini, si pe stradute inguste. Multe dintre acestea – cum ar fi chiar trotinetele electrice – pot prinde pana la 50km/h.

idei de afaceri cu micromobilitate

Tehnologii pentru bebelusi

Poate suna putin ciudat, insa gandeste-te ca oamenii au in buzunare si la incheietura mainii mini-calculatoare cu aplicatii de sanatate. De aceea, multe startup-uri de succes din state dezvolta idei de afaceri cu solutii inteligente pentru monitorizarea fertilitatii, alaptare si chiar metode de a-ti adormi copilul. De asemenea, la mare cautare sunt si device-urile care ajuta parintii sa monitorizeze copilul cand nu sunt in camera. Iar acest lucru poate fi facut mai usor ca niciodata acum, cand tehnologia ne este la indemana non-stop.

idei de afaceri din tehnologie

Serviciile de fotografie tip selfie

Indiferent ca este vorba despre o petrecere a companiei, o nunta, un botez sau o zi de nastere, lumea investeste in aceste servicii. Ele pot veni intr-o multime de forme si tehnologii. De la cabine foto, la seflie-stickuri sau chiar mini-drone si camere actionate wireless. Aceasta solutie este inclusa in categoria unor idei de afaceri profitabile dintr-un motiv simplu. Generatiile tinere de astazi au o dorinta puternica de a documenta orice eveniment din vietile lor, pentru a le distribui in Social Media.

Un alt avantaj pentru acest tip de afacere este ca il poti amplasa oriunde: restaurante, sali de evenimente, sedii de firme sau chiar in cadrul festivalurilor.

idei de afaceri pentru tineri

Multe idei de afaceri promitatoare pentru acest an se invart in jurul tehnologiei. Insa asta nu inseamna ca asa poti atinge reteta succesului. In acelasi timp, o buna parte din populatie cauta o deconectare de la tehnologie. Secretul este sa fii atent la dorintele si cerintele din piata, apoi sa te adaptezi.

Distribuie Articolul