Eficienta incredibila a Social Media

Campanii Social Media

Explozia din domeniul marketingului si oportunitatile de transmitere a mesajelor din ultimii ani sunt intr-adevar incredibile. SUA a plecat de la 3 statii de televiziune la peste 500, exista radio prin satelit, sute de reviste, publicitate out-of-home si cea mai importanta, promovare online.

Multitudinea de canale disponibile a dus la o fragmentare a audientelor. Acest lucru a facut si marketerii sa isi schimbe strategia de la „cum sa ajungem la oameni?” la „cum sa gasim oamenii potriviti?”

Din cauza acestei fragmentari, exista mai multe pierderi in marketing ca niciodata. Lucru care se transpune in final in bani cheltuiti ineficient.

Care este cel mai targetat segment?

De departe, Social Media este cel mai targetat sector de marketing disponibil in acest moment. Cate persoane care urmaresc o reclama despre Jumbo la TV vor merge acolo? Jumatate? Doua treimi? Trei sferturi, daca exista o campanie extrem de bine targetata?

Pe cand, o campanie Social media pentru Jumbo va ajunge numai la consumatorii interesati si posibilii clienti. Tintirea publicului specific pentru afacerea ta este extrem de usoara in Social Media, imbunatatind eficienta cu pana la 200%.

Desigur, majoritatea initiativelor Social Media nu vor avea reach-ul unei reclame televizate sau a altor eforturi de publicitate. Insa, privind dintr-un punct de vedere al eficientei si eficacitatii, campaniile de Social Media pot atinge rezutatele unei campanii publicitare clasice.

Social Media inseamna conexiune

Singura „targetare” care trebuie sa te preocupe un campania ta tine de unde sa realizezi conexiunea cu publicul. Ideal ar fi sa ai o prezenta Social Media care creaza relatii autentice pe cea mai utilizata platforma in cadrul careia audienta ta se aduna. Ar fi bine sa nu incepi un program Social Media masiv din prima, ci sa restrangi platformele si metodele de comunicare si sa te concentrezi pe anumite canale.

Poti folosi Rapleaf pentru a analiza care dintre platformele Social Media detin cea mai mare densitate in materie de potentiali clienti pentru afacerea ta. Aceasta aplicatie se foloseste de baza ta de date pentru a analiza e-mailurile inregistrate pe principalele canale SM. Alta abordare ar putea fi pur si simplu sa trimiti un chestionar prin e-mail clientilor tai, intrebandu-i ce platforma utilizeaza cel mai mult.

Concluzie

Nu poti forta Social Media catre audienta ta. In schimb, iti poti umaniza brandul, poti ridica cortina si poti invita clientii sa interactioneze cu tine intr-o alta forma decat prin achizitionarea de produse sau servicii.

Aceasta metoda te poate conduce catre un obiectiv care creeaza fani ai unui brand pe termen lung, in loc de a transmite mesaje de promovare, intr-un stil de chatbot.

Distribuie Articolul