CUM SA TE PREZINTI LA INTERVIURI PENTRU ANGAJARE

Intr-un mod natural, in perioada curenta majoritatea persoanelor considera ca sunt reprezentate prin job-ul pe care il detin. Exista de asemenea si oameni ce pun accent mai mult pe personalitate, caracter, omenie, cu alte cuvinte pe virtutile omului in sine. Indiferent de perspectiva, insa, un job este esential. Prin el reusesti sa iti intretii nevoile, fie ele banesti sau de orice alta natura, pe parcursul procesului reusesti sa te dezvolti atat pe plan profesional, cat si mai mult, involuntar pe plan personal.

Chiar daca nu ne defineste ca persoana intotdeauna, job-ul este mai mult decat necesar pentru o persoana cu aspiratii. Dar ca sa poti obtine un post, preferat sau nu, primul pas este participarea la un interviu cu angajatorul.
Avand in vedere ca acest prim pas este esential pentru intreg procesul de aplicare-recrutare pentru un job, trebuie sa decurga cat mai bine pentru a se finaliza cu semnarea unui contract, fie el pe o perioada determinata sau nedeterminata.
Asa-zisele secrete pentru un interviu incheiat cu succes reprezinta mai mult tipologia persoanei aflate in cauza. Multi incearca sa le defineasca printr-un caracter general, insa fiecare este unic in felul sau, iar asta trebuie sa primeze.

In primul rand trebuie sa fii tu insuti. In momentul in care ai renuntat la ceea ce te caracterizeaza pe tine ca om, din acel moment poti sa fii sigur ca indiferent de rezolutia interviului, cel mai probabil nu o sa te simti in pielea ta insusindu-ti caractersticile job-ului respectiv, astfel ajungandu-se la nemultumire proprie si esec pe plan profesional.
Trebuie sa fii initial sincer cu tine, cu ce vrei, cu ce poti si sa te gandesti daca iti va face placere ca zilnic sa faci acelasi lucru la locul de munca.
In teorie, job-ul perfect este acela la care resuesti sa ramai relaxat, ce se muleaza cel mai bine pe caracterul si personalitatea ta si intr-un final sa reprezinte amprenta pe care tu ti-ai pus-o in domeniul respectiv.

O atitudine dezimvolta, sincera, bazata pe increderea in sine este cel mai important element, de care depinde tot ceea ce faci tu. La finalul unui interviu trebuie sa iesi cu o multumire asupra propriei persoane si propriilor alegeri. Daca nu te cunosti pe tine insuti, daca nu stii exact ce poti face si ce nu, ce te atrage si ce nu, ce ti-ai dori cu adevarat de la tine si mai apoi de la job-ul visat, interviul nu o sa reprezinte decat o alta discutie in urma careia ai ajuns sa te cunosti putin mai bine decat o faceai inainte.

Pot spune astfel ca sunt adeptul participarii la cat mai multe interviuri, pentru ca de la fiecare in parte inveti cate ceva nou. Dar asta nu inseamna ca pana sa detii primul job trebuie sa treci prin zeci, sute de interviuri, ci ca nu trebuie sa te pripesti si ca trebuie sa analizezi cu atentie fiecare particica ce te defineste ca persoana, ca mai apoi sa compari cu ce te-ar multumi sa faci pentru satisfactia proprie si care sa aduca cu cine si o remuneratie care sa te multumeasca.

Author: Prunica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *