Cu toate ca alegerea unor animale de companie precum sunt pestii poate parea o decizie usoara, nu este intotdeauna asa. O simpla vizita la magazinul petshop va va impresiona printr-o varietate larga de pesti, fiind vorba despre zeci de specii. Dintre toate aceste optiuni, doar anumite specii sunt potrivite pentru cei care nu au mai avut pesti pe post de animale de companie.
Cum alegi pestii de acvariu?
Alegerea pestilor trebuie intotdeauna sa fie foarte bine documentata, deoarece trebuie sa tineti cont de o multime de factori. Fiecare peste are nevoile sale proprii si este adaptat unor anumite conditii de trai.
In functie de zona de provenienta, mediul in care pestii traiesc trebuie sa tina cont de tipul de apa si vegetatie cu care sunt obisnuiti. Daca intentionati sa achizitionati mai multi pesti din specii diferite, trebuie sa tineti cont ca nu toti pot trai in acelasi mediu acvatic. Totodata, acestia trebuie sa fie compatibili pentru a nu exista pradatori si prada.
Alte elemente de care trebuie sa tineti cont in alegerea pestelui sunt hrana de care acesta are nevoie, dar si marimea pana la care pestii pot creste, pentru a nu a supraaglomera acvariul.
Cum poti sa ai grija de pestii din acvariu?
Pestii sunt considerati usor de intretinut in comparatie cu alte animale de companie. Cu toate ca nu necesita bai, tunsori sau plimbari, pestii nu pot fi neglijati, avand nevoie de anumite conditii pentru a supravietui.
Hranirea se face mult mai usor, deoarece pestii nu au stomac si trebuie hraniti pentru a putea manca pentru 2-3 minute, de 2 ori pe zi. Aceste „portii” difera in functie de tipul de hrana si specia de peste. Pentru a hrani corect pestii trebuie sa respectati instructiunile de pe ambalaje, deoarece hranirea excesiva este una dintre cele mai intalnite greseli printre proprietarii de pesti.
In ceea ce priveste mediul de trai al pestelui, pentru acvariu aveti nevoie de apa curata, incalzire si un sistem de filtrare. Acvariile necesita schimbari ale apei regulate, insotite de teste de pH pentru a asigura mediul oportun dezvoltarii pestilor.
Ingrijirea unui peste este mai putin complicata decat poate parea, insa secretul este sa va documentati cu privire la toate aspectele ce tin de cresterea acestor animale.