Ce sunt panourile radiante si cum te pot ajuta ele?

Incalzirea casei

Panourile radiante sau cu infrarosu, asa cum mai sunt numite sunt sisteme de incalzire ce functioneaza folosind radiatia infrarosu. Acestea sunt alimentate electric si au la baza principiul radiatiei solare, adica razele infrarosii emise incalzesc corpurile solide expuse si nu aerul. Aceste raze sunt absorbite de corpurile solide sau de oameni si sunt convertite in caldura. Ele au si beneficii asupra corpului uman eficientizand procesele fiziologice la nivel celular. De asemenea, echilibreaza nivelul termic al organismului. De aici rezulta si acea placere de a sta la soare.

Panourile radiante au rol benefic si pentru locuinta. Peretii incalziti astfel raman uscati si astfel este eliminat pericolul de aparitie a igrasiei si a mucegaiului.

Panourile radiante se pot pozitiona pe pereti sau pe tavan. Ele pot avea diferite dimensiuni sau forme astfel incat sa intre in atmosfera incaperii si sa nu deranjeze vizual. Dimensiunea panoului se calculeaza in functie de volumul incaperii. Astfel, in functie de necesarul de caldura ne putem alege unul sau mai multe panouri.

Folosind panourile radiante si renuntand la clasicele centrale termice renuntam astfel si la numeroasele tevi care fac legatura intre calorifer si centrala, la centrala si la calorifere. Nu trebuie sa mai alegem un loc ferit de ochii musafirilor pentru a pozitiona centrala si nici nu mai stam cu teama ca poate exploda.

Asa ca pentru a avea o incalzire uniforma, de durata, cu beneficii atat pentru om cat si pentru locuinta, dar si pentru a sta fara teama ca poate avea loc o explozie, putem sa folosim cu incredere panourile radiante.

Daca aveti nevoie de firma serioasa pentru panourile radiante cosysolutions.ro este recomandarea noastra.

Distribuie Articolul