Ce sistem de încălzire este mai eficient la o autorulotă?

Încălzirea pe gaz vs diesel la autorulote

O întrebare frecvent pusă de pasionaţii de calătorii cu autorulota în sezonul rece, este: care sistem de încalzire este mai eficient?

În acest articol descriem modul în care funcționează fiecare sistem de încălzire, astfel încât să vă puteți decide ce fel de autorulotă să închiriaţi.

Sistemele de încalzire pe gaz la autorulote

 

Încălzirea pe gaz este o soluție eficientă cu avantaje, dar şi cu dezavantaje. În primul rând, deoarece majoritatea autorulotelor sunt dotate deja cu butelie pe gaz, nu este nevoie să transportați o sursă suplimentară de combustibil. Dar în cazul în care doriţi să aveţi o vacanţă mai lungă cu autorulota, este posibil ca butelia de gaz să necesite una sau mai multe reîncărcări, în funcţie de consum şi de durata sejurului.

De asemenea, sistemul de încălzire pe gaz rulează foarte silențios, şi doar ventilatorul produce un mic zgomot, sigur nesesizabil.

Încălzirea pe gaz este o alegere între sistemele de încălzire cu aer şi apă. Gazul este una dintre cele mai importante surse de energie de la bordul unei autorulote: bucătăriile au aproape întotdeauna un aragaz, iar gazul poate să fie folosit și pentru a funcționa frigiderul. În consecință, încălzitoarele pe gaz sunt instalate în majoritatea autorulotelor.

Acest sistem de încălzire pe gaz, funcționează prin aspirarea aerului din interior, apoi încălzirea acestuia se face printr-un arzător alimentat cu gaz iar la final distribuirea uniformă în întreaga autorulotă se face prin mai multe fante.

Sistemele de încalzire diesel la autorulote

 

Sistemele de încalzire pe motorină sunt recomandate mai ales pentru autorulote mici din cauza spaţiului lor limitat și a încărcăturii utile reduse. O a doua butelie de gaz, care este recomandată pentru încălzire și apă caldă, este foarte grea și de asemenea necesită spațiu suplimentar în vehicul. În schimb, un rezervor de motorină este deja la bord și, prin urmare, nu are nevoie de spațiu suplimentar de depozitare și nici nu va crește greutatea proprie a vehiculului.

Încălzirea cu ajutorul sistemelor pe motorină face ca autorulotele să fie mai puțin dependente de reîncărcarea frecventă a buteliei, deoarece încălzitorul nu trebuie să fie conectat la alimentarea cu gaz, permițându-i să fie folosit pentru alte dispozitive, cum ar fi frigiderul și aragazul.

Deoarece capacitatea unui rezervor plin cu motorină este semnificativ mai mare decât cea a unei butelii de gaz, iar consumul zilnic este unul foarte mic, nu va trebui să vă faceți griji că încălzitorul diesel se va opri în miezul nopții și că o să vă treziţi în frig.

În cazul în care vreţi să aveţi prima vacanţă cu autorulota în perioada de iarna, si nu aţi testat până acum cele două sisteme de încălzire pe gaz sau diesel, s-au dacă nu sunteţi hotărâţi ce să alegeţi, prin intermediul Best Campers aveţi posibilitatea să închiriaţi autorulote de ultimă generaţie dotate cu sisteme de încălzire centralizată cu panou de control touch screen, de unde se poate seta opţiunea de încălzire pe gaz sau motorină.

Cu autorulotele de la Best Campers România, aveţi posibilitatea să faceţi şi economie de carburant, deoarece sistemul de încălzire diesel, are un consum de doar 1 litru de motorină la 24 de ore.

Dacă sunteţi pregătiţi să plecaţi în vacanţă cu autorulota în perioada de iarnă şi vreţi să beneficiaţi de condiţii excelente, alegeţi să închiriaţi o autorulotă cu sistem de încălzire centralizată de la Best Campers.

Pentru mai multe datalii contactaţi Best Campers România – Autorulote de închiriat Bucureşti Ilfov.

 

 

 

 

Distribuie Articolul