Ce implica utilizarea sistemului HVAC pentru o afacere

Companiile care au ca obiect de activitate producerea de bunuri, dar si firmele care se ocupa cu prestarea de servicii au nevoie de un sediu in care sa isi desfasoare activitatea. Fie ca acesta este locul in care angajatii firmei interactioneaza cu clientii sau locul in care se produc bunurile vandute de catre companie, sediul trebuie sa ofere conditii foarte bune, menite sa incurajeze productivitatea si confortul tuturor.

Pentru ca acest lucru sa fie posibil, este foarte importanta utilizarea sistemelor HVAC. Acest termen este un acronim pentru Heating, Ventilation si Air Conditioning, in traducere incalzire, ventilatie si aer conditionat. Pentru a se asigura in permanenta un confort termic in interiorul sediului unei afaceri, este important ca aceste sisteme sa functioneze mereu la nivel optim. De la proiectare HVAC si pana la mentenanta, iata ce implica aceste sisteme!

Consultanta, proiectare HVAC, instalare si mentenanta

Succesul oricarei afaceri depinde de foarte multi factori. Planificarea joaca un rol important, la fel si modul in care sunt gestionate de catre conducere atat resursele, cat si relatiile cu furnizorii, angajatii si clientii. Un alt lucru care conteaza foarte mult este reprezentat de conditiile de la sediul firmei, din punct de vedere termic.

Pentru ca acestea sa fie mereu la cele mai inalte standarde, este necesara o aparatura specializata, din care fac parte echipamentele de incalzire si ventilatie, precum si cele de aer conditionat. Existenta acestor sisteme are mai multe etape, dupa cum urmeaza:

  • Consultanta – tipologia si continutul sistemelor HVAC variaza de la firma la firma, in functie de nevoile fiecarei companii. O echipa de experti bine pregatiti are responsabilitatea de a-si adapta resursele, dar si cunostintele nevoilor firmei tale. In etapa de consultanta, acesti experti se deplaseaza la sediul pe care vrei sa il amenajezi sau sa il modernizezi cu ajutorul unor sisteme HVAC performante si te ajuta cu o estimare a necesarului de aparatura si a costurilor implicate;
  • Proiectare HVAC – etapa de proiectare HVAC implica crearea propriu-zisa a planului de constructie a sistemului. Sunt alese modelele de aparate si instalatii care vor fi montate, in asa fel incat acestea sa respecte reglementarile in vigoare. De asemenea, in etapa de proiectare se cauta si solutiile cele mai eficiente din punct de vedere economic;
  • Montaj – odata alese aparatele care vor fi instalate, se trece la etapa montajului, care trebuie desfasurata tot de catre experti acreditati, in asa fel incat instalarea sa fie una corecta. Un montaj corect al unor echipamente de calitate va reduce cu mult sansele defectarii premature ale acestora, singurele cauze potentiale ale problemelor ramanand uzura si accidentele;
  • Mentenanta – fiind vorba despre sisteme solicitate problemele determinate de uzura sunt destul de comune. Prin mentenanta HVAC, insa, acestea sunt preintampinate;
  • Reparatii – la fel ca in cazul oricaror altor echipamente electrice, si atunci cand vine vorba despre sisteme HVAC pot aparea defectiuni. Este important sa te bazezi pe profesionisti care sa le poata remedia cat mai rapid.

Intra pe Frigotehnics.ro si afla mai multe despre cum poti beneficia si tu de serviciile unei echipe de profesionisti desavarsiti, experti in proiectare HVAC! Tot ei te vor ajuta si cu alegerea si instalarea sistemelor de care ai nevoie, precum si cu lucrarile de mentenanta sau reparatii pe care le implica utilizarea acestora.

TAGGED:
Distribuie Articolul