Carti de citit: 5 lecturi pe care sa nu le ratezi in 2019

cele mai bune titluri din 2019

Desi au trecut abia 3 luni din noul an, au aparut deja titluri importante de carti de citit. Multe dintre ele au deja asigurat un loc in topuri New York Times Best Sellers, altele au cunoscut o ascensiune rapida.

Lumea cauta sa ia o pauza de la ecranele telefoanelor, calculatoarelor si televizoarelor de care suntem inconjurati aproape non-stop. De aceea multi prefera sa rasfoiasca o carte in drumul cu metroul sau autobuzul. Dovada acestui fapt o fac si vanzarile de carti si prosperitatea librariilor. Fie ca citesti in pat, inainte de culcare, sau in pauza de la facultate sau serviciu, ti-am pregatit o lista cu 5 carti de citit importante in 2019.

Ce carti de citit trebuie sa citesti?

  1. When You Read This – Mary Adkins. Cartea de debut a autoarei se prezinta sub forma unor postari de blog, e-mailuri, texte de tip sms, terapii online si multe altele. Formata din comedie, drama, cu cateva elemente romantice, cartea spune o poveste emotionanta despre prieteni, familie si colegi de munca. Acestia incearca sa publice sub forma de carte blogul unui specialist PR, pentru a onora ultima dorinta a acesteia, dupa ce isi pierde viata in urma unei boli terminale.
  2. Bowlaway – Elizabeth McCracken. Aceasta carte reuseste cu brio sa faca audienta din secolul 21 interesata de o metoda de petrecere a timpului liber de mult apusa: bowling-ul in stilul candlepin. Cartea spune povestea unei familii care detine o mica alee de bowling in Massachusetts. Romanul este plin de evenimente neprevazute, amuzante, presarate de secrete care ies la iveala in urma unui accident care duce eventual la moartea matriarhei.
  3.  The Silent Patient – Alex Michaelides. Din seria carti de citit interesante care vor fi transformate in filme, acest thriller urmareste povestea unei pictorite celebre din Londra. Aceasta isi ucide sotul intr-o zi, apoi nu mai rosteste nici un cuvant. Vreodata. Urmeaza lupta unui psihoterapeut obsesiv care incearca din greu sa inteleaga motivul crimei si comportamentul femeii.

carti de citit

Perioada povestilor dramatice din nazim

4. The Age of Light – Whitney Scharer. Actiunea urmareste traseul unei tinere care se muta la Paris pentru a fi model, in epoca jazz. Aceasta se indragosteste de un artist mai in varsta, care o ajuta sa documenteze taberele de concentrare din cel de-al Doilea Razboi Mondial. Aceasta ajunge sa fie prima femeie corespondent de razboi, pana la batranete.

5. The Birth of Loud – Ian S. Port. Cu toate ca nu ai crede ca exista o audienta, fanii rock’n’ roll cu siguranta vor aprecia aceasta carte. Ea trateaza subiectul feudei dintre Leo Fender si Les Paul, considerati inventatorii si cei mai inovatori creatori ai chitarei electrice.

Acestea sunt cele mai promitatoare carti, care cuprin atat autori celebri sau debuturi talentate. Ramane sa vedem ce va fi inclus in topul New York Times Bestsellers. Pana atunci, te asteptam in comentarii sa ne spui daca ai citit una din cartile despre care am discutat. Daca nu, ne poti impartasi ce carti de citit ai tu pe lista.

Distribuie Articolul