Avantaje pentru finantare prin leasing pentru afacerea ta

sistem finantare leasing

Indiferent ca iti doresti sa deschizi un restaurant sau un bar si ai nevoie de echipamente HoReCa sau un magazin si ai nevoie de mobilier, o finantare prin leasing ar fi un ajutor binevenit pentru afacerea ta. Astfel, ai face fata mai usor costurilor ridicate ale produselor.

Metoda de finantare prin leasing este o operatiune comerciala prin care o firma transmite pentru o perioada determinata dreptul de folosinta a unui lucru catre altcineva. Bineinteles, contra unei plati periodice, denumita rata de leasing. La sfarsitul perioadei de leasing firma se obliga sa respecte dreptul de optiune al utilizatorului. Asta poate insemna achizitionarea bunului, prelungirea contractului sau anularea acestuia.

Obiectul contractului de leasing poate fi constituit din

  • bunuri imobile
  • bunurile mobile de folosinta indelungata aflate in circuitul civil
  • echipamente profesionale
  • mijloace de transport
  • masini, unelte
  • masini agricole
  • electrocasnice

Avantaje pentru finantarea prin leasing

Primul avantaj de care are parte clientul este faptul ca nu este nevoie sa dea un avans, economisind astfel bani.

Un avantaj este accesbilitatea clientului la mai multe canale de vanzare: companii de leasing, retea de banci de retail, brokeri, dealer, etc.

Desigur, un beneficiu mare este reprezentat de faptul ca utilizatorul poate finanta pana la 95% din pretul de achizitie al bunului, iar gajul este doar bunul cumparat.

Un argument puternic pentru alegerea leasingului este determinat de accesibilitatea la creditare. Evaluarea cererii dureaza cateva zile si este mult mai probabil ca o companie sa primeasca finatare leasing decat credit de la banca.

Iar in cele din urma, pe langa beneficiul taxelor si a cheltuielilor mici, prin sistemul leasing poti profita de achizitionarea unor utilaje moderne. Asta se datoreaza faptului ca in contract sunt prevazute clauze care permit schimbarea aparaturii depasite dupa terminarea perioadei de leasing.

Tot ce trebuie sa faci daca vrei sa iti dechizi o afacere si ai un buget limitat este sa cauti furnizorii dispusi sa ofere produse in leasing. Iar daca te-ai hotarat sa iti deschizi un restaurant, bar, terasa sau pub, Gastroprofis ofera finantare in sistem leasing.

 

Author: Prunica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four + 3 =