Anvelopa de iarna Nokian WR D3, printre cele mai bune din 2018

Echiparea masinii in anotimpul rece

Iarna vine cu responsabilitati si probleme suplimentare pentru soferi, mai ales pentru cei din Romania. Nu doar ca in ultimii ani amenzile pentru purtarea de anvelopa neconforma a crescut pana la aproape 1.500 de lei, dar iernile in tara noastra sunt destul de dure. Intr-o tara precum a noastra, unde ninsorile puternice si temperaturile negative sunt ceva normal in fiecare iarna, necesitatea unor cauciucuri de iarna bune nu este de ignorat. Un aspect important de amintit este legat de faptul ca daca temperatura aerului scade sub 7 grade, este nevoie de anvelope de iarna.

Anvelopa de iarna vs. vara

Trebuie sa stii ca diferenta dintre anvelopele de vara si cele de iarna tine atat de compozitie cat si de tehnologia de constructie. Anvelopele de iarna folosesc un cauciuc mai moale si striatii mai adanci, care permit rotii sa se infiga in zapada. Prin comparatie, cauciucurile de vara sunt destul de plate si se intaresc, transformandu-ti masina in sanie.

Cu ce a reusit sa convinga Nokian?

Cu toate ca nu este cea mai scumpa anvelopa a producatorului Nokian, firma a reusit prin modelul de anvelopa Nokian WR D3 sa devina cea mai buna. Acest model se plaseaza in topul anvelopelor de iarna, conform testelor, inca din 2011. In 2018 Nokian si-a pastrat statutul, atat exceland in testele in conditii grele, cat si in crearea de noi anvelope adaptate masinilor mai noi.

  • Comportamentul exemplar pe suprafata acoperita de zapada in momentul plecarii de pe loc si in cazul franelor bruste
  • Distanta de franare
  • Nivelul de aderenta
  • Zgomotul din interiorul si din exteriorul masinii
  • Reactia masinii atat pe suprafata uscata cat si umeda
  • Pretul de achizitie bun

Site-ul autoexpress.co.uk a realizat topul celor mai eficiente anvelope de iarna  si a plasat anvelopa Nokian in top 5. In acelasi top au fost introduse anvelope de la producatori precum Continental, Hankook, Goodyear, Pirelli, Michelin si Dunlop.

 

Distribuie Articolul